TÄTSKIKTSTILLVERKARE

Börner

Ett mycket viktigt beslut för Nordic Roofing var att hitta rätt tätskiktsleverantör. Vi sökte en partner som sätter miljön i fokus, där forskning och utveckling ligger i teknikens framkant och med en unik produktportfölj som inte finns på den Nordiska takmarknaden. Nordic Roofing sökte nämligen leverantören av nästa generations tätskikt, ett tätskikt som förutom högkvalitativa och uthålliga egenskaper kan appliceras med varmluftsvets, om man så önskar - och där produkten är helt återvinningsbar. I Börner hittade vi en partner som kan leva upp till samtliga våra grundkrav. I och med samarbetet med Börner, kan vi leverera en unik produkt på den svenska takmarknaden!

Börner, det tyska historiska tätskiktsföretaget, startade sin verksamhet år 1882. George Börner startade då verksamheten med produktion av tätskikt. Börner är kända för att hela tiden ligga långt fram, vad gäller teknikutveckling och nya innovativa produkter. Företaget är verksamt i Europa, men också i Asien. Huvudkontoret ligger i Bad Hersfeld, i närheten av Frankfurt.

Miljötänkandet ligger långt framme både vad gäller den egna produktionen och produktutvecklingen. Företaget innehar certifieringen ISO 9001.

I produkten ELMO-Star hittade vi, vad vi definierar som – Nästa generations tätskikt! En mycket smidig, men ändå kraftig och mycket tålig produkt som tål vårt mångskiftande klimat – och som med fördel kan appliceras med varmluftsvets. I vår produktportfölj hittar du även SBS produkter samt vårt koncept för Gröna tak. Börner ligger även långt fram vad gäller självhäftande material, där bruk av gasol/varmluft reducerats till ett minimum. Vi återfinner även traditionella takdukar i sortimentet.